Skip to content →

Amsterdam: een dooie boel

Met mijn collega’s August den Hollander, Rieneke Brand en Christoph Linek, docent aan het Hervormd Lyceum Zuid in Amsterdam, werk ik aan een masterclass over de dood in Amsterdam, voor middelbare scholieren. Deze masterclass vindt plaats in het kader van het Pre-University College, een initiatief van de Vrije Universiteit bedoeld om middelbare scholieren kennis te laten maken met de universiteit en met het onderzoek dat daar plaatsvindt. Onze masterclass richt zich op de manier waarop in Amsterdam de dood in de loop van de eeuwen gematerialiseerd is in gebouwen, graven, monumenten, rituelen en beelden. Met de leerlingen ontwikkelen we, op basis van veldwerkactiviteiten, een ‘dark guide to Amsterdam’: een soort Lonely Planet voor mensen die ge├»nteresseerd zijn in de meer donkere kanten van Amsterdam.

The Dungeon, Amsterdam

Heb je interesse als scholier (4, 5 of 6 VWO)? Vraag op school na of je school lid is van het Pre-University College. Heb je interesse in dit project, of kun je ons informeren over interessante plekken in Amsterdam, neem dan contact op met mij.

Published in onderwijs