Skip to content →

Andrews wilg

Definities van ‘tuin’ willen de tuin nog wel eens inperken tot de grenzen van het betreffende perceel, gebruik makend van woorden als ‘afgescheiden’ en ‘begrensd’. Heel gek is dat niet: we scheiden onze tuinen ook af en begrenzen tuinen met beplanting, schuttingen, hagen, en straten. Ik vroeg Andrew van Egmond een ontwerp voor mijn voortuin te maken. Ook Andrew was, vanzelfsprekend, beperkt tot de grenzen van mijn perceel, maar hij maakte een aantal keuzes die het perceel in zekere zin vergrootten. Hij koos voor een enkele knotwilg en riet, als verwijzing naar het polderlandschap waarin mijn huis gelegen is. Met die keuzes maakt de tuin deel uit van het wijdere landschap en komt het wijdere landschap terug in de tuin. Het perceel is begrensd, maar de tuin is niet langer afgescheiden.

Published in spinsels